Vill du veta mer om eliquid?

När man köper en e-cigg, bekantas man direkt med uttrycket eliquid. Men vad är då detta? Jo en eliquid är den vätska som fylls på i den medföljande behållaren som finns med i startkittet, eller den vätska som också kan inneslutas i kapslar om man lägger dem direkt på batteriet och inhalerar. Man kan nämligen välja att köpa olika typer av e-ciggar och på så vis använda vejpvätskor på olika sätt.

En eliquid kan köpas med massor av smaker och med eller utan nikotin, vilket är en fördel om du vill trappa ned på din rökning eller inte är van vid nikotin överhuvudtaget. Ibland ingår eliquid i startkittet när du köper det, men vanligtvis måste du köpa till den själv, vilket också rekommenderas så att du får rätt sort. I vissa kit kan man dock välja sin egen eliquid. En eliquid doftar i regel mycket bättre än en vanlig cigarett, eftersom den oftast blandas med fruktjuicer och goda smakämnen.

Lär dig mer om subohm vejp

Ett annat ord för eliquid är vejp. Och en form av vejpvätska, är subohm. Det betyder att förbrännaren som medföljer, har en resistens på max 1,0 ohm. Det innebär att den släpper ut mer kraft och resultatet blir ett stort moln med massor av ånga. Om man röker med denna metod, får man vanligtvis en intensivare känsla, speciellt om man drar ned den direkt i lungorna. 

Rökning med subohm, kräver helst att man ska ha en maximal nikotinstyrka på 6 mg och helst 3 mg. Tänk dock på att inte göra detta om du är nybörjare, eftersom det känns rejält när man drar in molnet. Detta är till för vana rökare och en annan negativ faktor är att denna typ av rökning kan medföra högre brandrisk om man röker e-cigg.

Vill man ha samma effekt utan subohm, kan man välja lägre motstånd i sin clearomizer eller öka strömtillförseln i batteriet.