El ciggen är ett utmärkt alternativ till tobak

​När röksuget tränger på, kan det vara bra att ha ett alternativ för att inte skada lungorna lika mycket. Det är då en el cigg är bra att ha tillhands. El ciggen fungerar precis som en vanlig cigarett, förutom att man vanligtvis inte slänger den när man rökt klart. Man fyller istället på e-juice i behållaren tillsammans med den smak man vill ha, och vips så kan man röka på nytt. En el cigg är perfekt när man antingen vill sluta röka, trappa ned eller bara vara nyttigare och inte få i sig så mycket farligt nikotin. Den påminner till en viss del om shisha och avger en fräsch och trevlig doft. 

Det finns många olika märken på el-cigaretter och man kan även röka flera olika sorters cigaretter som man fyller på olika. Vilken typ av el cigg som du vill utnämna till bäst el cigg 2017 är upp till dig.

Varianter av el ciggar

Det finns två varianter av el ciggar - den ena är engångscigaretten som kastas efter en användning. Den kan vara bra att testa om du tidigare inte har rökt en el cigg och vill undvika att kasta ut pengar på hela kit eller en dyr el cigg.

Den andra varianten är kopplad direkt till vätskans behållare där du fyller på e-juicen, precis som en shisha. Detta under tiden som batteriet är igång. Ibland kan el ciggen komma med ett batteri som går automatiskt och ibland måste du trycka på en knapp för att hålla igång det hela. Batteriet signalerar sedan till e-juicen i behållaren att den ska värmas upp, och när detta har blivit ånga, kan du inhalera den fräscha smaken.

El ciggarna fylls också på olika. En del kan ta emot vätska direkt i cigaretten medans de andra måste fyllas på i en behållare som följer med i kittet när man köper sin el cigg.​